Maskers!

Wallpapers van Paarden

Gebakken paling


Met dit recept kunt u op eenvoudige wijze zelf een lekkere paling bakken. U kunt de paling zowel warm als koud serveren met bijvoorbeeld sla.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 40 minuten

KiloJoules: 950
Vetten: 19
Eiwitten: 13
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

¾ kg dikke paling
paneermeel
8 g zout
40 g boter
eiwit
citroensap

Bereidingswijze

40 minuten

Snijd de gestroopte paling in moten van circa 6 cm, maak ze schoon tot op de graat, zout ze en laat ze 15 minuten gezouten staan. Droog de paling af en bind de open moten dicht. Paneer de vis met eiwit en paneermeel. Bak de paling in lichtbruine boter bruin. Laat de moten nog wat nabakken tot ze in circa ¼ uur gaar zijn. Keer de paling af en toe. Druppel wat citroensap over de paling en serveer de paling warm of koud met sla.



Wijnadviezen:

Montravel
Silvaner uit Franken
Witte Côtes de Saint-Mont