Maskers!

Wallpapers van XP

Tongfilets 'au gratin'


Gratineren is een lekkere wijze om deze tongfilets klaar te maken. Het geheel wordt afgemaakt door een heerlijke kaassaus.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 630
Vetten: 9
Eiwitten: 13
Koolhydraten: 4

De ingredienten:

8 tongfilets
paneermeel
8 g zout
10 g geraspte kaas
40 g boter
15 g boter
5 dl kaassaus

Bereidingswijze

30 minuten

Wrijf de filets in met zout en laat circa 10 minuten staan. Smelt de boter in een wijde pan en smoor hierin de filets afgedekt in 5-10 minuten gaar. Verwarm de kaassaus. Giet wat saus in de vuurvaste schotel, leg hierop de filets en bedek deze met de rest van de saus. Maak de schotel af met wat paneermeel, geraspte kaas en stukjes boter. Laat de schotel hoog in een hete oven snel goudbruin worden (gratineren).



Wijnadviezen:

Pouilly-Fumé
Sancerre
Sauvignon Blanc (Chili)
Witte Menetou-Salon