Maskers!

Wallpapers van Abstracte objecten

Soep van verse doperwten


Een heerlijke maaltijd, bijzonder geslaagd op een koude winterdag. Het bereiden van deze smaakvolle soep is niet moeilijk. Erg lekker om te serveren met gebakken of geroosterde blokjes brood.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 130
Vetten: 2
Eiwitten: 2
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

¼ kg gaar gekookte doperwten
1 l kookwater van doperwten en bouillon
1/2 ui
aardappelmeel
enkele takjes peterselie
30 g boter
1 laurierblad
peterselie

Bereidingswijze

20 minuten

Verwarm de erwten met ui, peterselie en het laurierblad. Schenk het nat af en vang het op. Roer de erwten tot pap, meng het door het kooknat en zeef het. Laat de puree met de bouillon even doorkoken, bind de soep zonodig met wat aangemengde bloem en roer de boter erdoor. Maak de soep af met fijngesneden peterselie en laat het daarna niet meer koken. Geef gebakken of geroosterde blokjes brood bij de soep.