Maskers!

Wallpapers van actrices

Rodekoolsalade met kip


Dit is een heerlijk Nederlands recept met een eenvoudige bereiding. Het marineren van deze lekkere salade neemt ongeveer een uur in beslag.

Dit gerecht combineert erg goed met: Stokbrood
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 75 minuten
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 610
Vetten: 9
Eiwitten: 9
Koolhydraten: 6

De ingredienten:

500 g rodekool
1 eetlepel rode wijnazijn
zout
15 g boter
2 eetlepels azijn
2 kipfilets
2 eetlepels honing
versgemalen peper
sap van 1 citroen
100 g walnoten

Ideaal als buffetgerecht.

Voorbereiding

75 minuten

Snijd de rodekool fijn in de keukenmachine. Breng ruim water aan de kook en voeg een flinke hand zout en de azijn toe (pas op uw ogen). Blancheer hierin de rodekool in circa 2 minuten, giet deze af en laat uitlekken. Roer de honing, het citroensap en de rodewijnazijn door elkaar tot een gladde dressing en breng op smaak met zout en peper. Schep deze dressing door de nog warme rodekool en laat deze minimaal 1 uur marineren.

Bereidingswijze

20 minuten

Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de kipfilets aan beide kanten goudbruin en gaar in circa 10 minuten. Bestrooi ze met zout en peper en snijd het vlees vervolgens in smalle plakjes. Hak de walnoten fijn met de staafmixer met de hakmolen. Verdeel de rodekoolsalade over 4 borden, drapeer de plakjes kip erop en bestrooi met de walnoten.



Wijnadviezen:

Rosé Cinsaut
Rosé Somontano