Maskers!

Wallpapers van Roofdieren

Bruine ragoutsoep


Een heel aparte soep is deze lekkere bruine ragoutsoep. Het is een stevige en pittige maaltijd. De bereiding hiervan vraagt wel uw aandacht, maar is zeker niet moeilijk.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 310
Vetten: 4
Eiwitten: 4
Koolhydraten: 3

De ingredienten:

1/2 Ui
laurierblad
1/2 Wortel
foelie
enkele takjes Peterselie
peperkorrels
1 Tomaat
stukje Spaanse peper
25 g mager rookspek
sojasaus
40 g boter
1 lepel madera
40 g bloem
25 g kalfsgehakt (in balletjes)
1 l bouillon
150 g verse champignons
tijm

Bereidingswijze

25 minuten

Bak de in stukjes gesneden ui, wortel en tomaat met de peterselie en het stukje spek licht met boter totdat het water eruit is verdampt. Doe de bloem erbij en laat dit mengsel al roerende lichtbruin worden. Giet 1/3 van de hete bouillon erbij. Roer, zodra de bouillon kookt, de massa glad en verdun met de rest van de bouillon. Zeef de soep en breng deze zonodig op smaak met sojasaus en Madera. Vul de soep met kleine balletjes gehakt en gekookte champignons.