Maskers!

Wallpapers van Roofdieren

Kippenbouillon


Kippenbouillon is niet moeilijk om te maken. Voor deze lekkere bouillon heeft u alleen maar een soepkip, water en zout nodig. De kooktijd hangt af van de kwaliteit van de kip.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 300 minuten

KiloJoules: 200
Vetten: 2
Eiwitten: 7
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

1 kg soepkip
20 g zout
3 l water

Meestal is de bouillon bedekt met een vetlaag, tenzij het vet van tevoren van de kip is afgesneden.

Bereidingswijze

300 minuten

Was de kip van binnen en buiten en snijd ze in stukken. Zet het vlees op met koud water en zout en breng langzaam aan de kook. Laat de bouillon 3-5 uur trekken. De kooktijd hangt af van de kwaliteit van de kip. Zeef de bouillon door een dichte, natte en uitgewrongen doek.