Maskers!

Wallpapers van Roofdieren

Linzentaart


Het maken van een lekkere linzentaart is niet moeilijk, maar het kost u wel wat tijd. Het is een lekker, ietwat zwaarder gerecht.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 60 minuten

KiloJoules: 1550
Vetten: 28
Eiwitten: 7
Koolhydraten: 22

De ingredienten:

150 g linzen
1 dl slagroom
2 teentjes knoflook
zout
1 laurierblad
peper
1 ei
300 g korstdeeg

Bereidingswijze

60 minuten

Kook de linzen in ruim water in ongeveer 30 minuten gaar met de gepelde knoflook en het laurierblad. Verwijder de knoflook en het laurierblad en laat de linzen goed uitlekken. Klop het ei los met de slagroom en meng het met de linzen. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Bekleed een ingevette springvorm (doorsnede 20 cm) met ¾ van het korstdeeg en doe het linzenmengsel erin. Bedek de vorm met repen korstdeeg. Bak de taart gaar en bruin in een oven van 175°C. De baktijd is ongeveer 30 minuten.



Wijnadviezen:

Orvieto Classico