Maskers!

Wallpapers van de Natuur

Hongaarse wittebonensoep


Dit is een lekker wintergerecht uit de Hongaarse keuken. De soep heeft een stevige structuur en is zwaar genoeg om als maaltijd te dienen. Het is pikant van smaak en makkelijk om klaar te maken.

Dit gerecht combineert erg goed met: Boerenbruin
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 5 minuten
De kooktijd is ca. 70 minuten

KiloJoules: 660
Vetten: 10
Eiwitten: 10
Koolhydraten: 8

De ingredienten:

500 g wittebonen
30 g bloem
2 l runderbouillon
1 eetlepel tomatenpuree
2 uien
200 g kolbasz (Hongaarse worst)
500 g mager rookspek
zout
2 tenen knoflook
versgemalen peper
30 g reuzel
1 dl zure room
1 eetlepel paprikapoeder

Zet de zure room op tafel en laat elke gast daarvan nemen.

Voorbereiding

5 minuten

Week de bonen 6 uur in de bouillon. Pel en snipper de uien en snijd het rookspek in blokjes.

Bereidingswijze

70 minuten

Breng uien, spek en bonen aan de kook in de bouillon en laat ze circa 1 uur zachtjes koken. Snijd de tenen knoflook zeer fijn. Verhit de reuzel in een pan en fruit hierin de knoflook. Roer het paprikapoeder erdoor en fruit dit even mee. Voeg vervolgens de bloem toe en leng aan met een deel van het bonenkookvocht. Roer deze gebonden saus door de bonensoep evenals de tomatenpuree. Verwijder het velletje van de kolbasz en snijd deze in plakjes. Voeg 5 minuten voor het serveren de plakjes kolbasz toe en breng de soep op smaak met zout en peper.



Wijnadviezen:

Cabernet Franc
Sauvignon (Bulgarije)
Sauvignon (Hongarije)