Maskers!

Wallpapers van Games

Kaasfondue met broodblokjes


Het fonduen is een gezellige en lekkere bezigheid. Dit Zwitserse recept is makkelijk en smaakvol om te bereiden. Het leuke is dat iedereen aan tafel er actief aan mee moet doen. Volgens de Zwitserse traditie moet degene die zijn stukje brood in de fondue verliest een rondje geven.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 1080
Vetten: 13
Eiwitten: 12
Koolhydraten: 17

De ingredienten:

knoflook
peper
4 dl witte bordeaux
zout
600 g geraspte licht belegen Goudse kaas
4 lepels cognac
5 g maïzena
stokbrood

In plaats van cognac kunt u ook kirsch toevoegen aan de fondue. Gruyère is de oorspronkelijke kaas voor dit Zwitserse gerecht. Het is gemakkelijk om bijvoorbeeld in de keuken op gas in korte tijd de fondue klaar te maken, de fondue dan over te gieten in het pannetje waarin ze op tafel komt en op het komfoor de massa zacht te laten pruttelen. Serveer bij voorkeur met witte of rode wijn.

Bereidingswijze

20 minuten

Wrijf de pan in met knoflook, voeg de wijn toe en laat de wijn heet worden tot ze bruist. Voeg de geraspte kaas toe, breng al roerende de massa aan de kook, laat zachtjes koken en blijf roeren totdat de massa glad is. Breng de fondue op smaak met peper en zout en bind met aangemengde maïzena. Voeg de cognac toe. Snijd blokjes van het stokbrood. Houd het gerecht op een komfoor goed warm. Zet het komfoor midden op tafel. Iedereen prikt aan zijn fonduevork een stukje brood en doopt dit in de kaasmassa.Wijnadviezen:

Droge witte Bordeaux
Entre-Deux-Mers