Maskers!

Wallpapers van de Natuur

Mousse van kippenlevertjes


Deze mousse is heerlijk om als soufflé te dienen. Het maken van dit recept is niet moeilijk, maar vraagt wel uw aandacht. Lekker om te serveren met bijvoorbeeld paprikasaus.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 940
Vetten: 19
Eiwitten: 11
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

100 g kippenlevers
zout
2 eieren
peper
1½ dl crème fraîche

Bereidingswijze

45 minuten

Pureer de kippenlevers in een keukenmachine of met behulp van een staafmixer. Voeg de eieren en de crème fraîche toe en meng het geheel tot een vloeibare puree. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Verdeel de puree over 4 beboterde soufflépotjes en bedek deze met aluminiumfolie. Plaats de potjes in een ondiepe pan met kokend water, zodat ze half onder staan. Kook de mousse met het deksel op de pan in 30 minuten au bain-marie gaar. Keer de potjes op vier voorverwarmde borden om en serveer er bijvoorbeeld een paprikasaus bij.



Wijnadviezen:

Pinot Blanc