Maskers!

Wallpapers van Games

Oosterse marinade voor vlees en wild


Marineren van vlees geeft meer smaak en een Oosters tintje aan uw vlees. Een heerlijke marinade is zeker niet moeilijk om te maken. Met dit recept kunt u uw vlees van een eigen marinade voorzien. Het komt het best tot zijn recht als de marinade enkele uren in de koelkast in het vlees kan trekken.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 5 minuten

KiloJoules: 110
Vetten: n.b.
Eiwitten: 2
Koolhydraten: 5

De ingredienten:

1 ui
1 theelepel gemberpoeder
2 teentjes knoflook
1 theelepel koenjit
1 spriet citroengras (sereh)
2 theelepels ketoembar
1 lepel sambal
1 theelepel djinten
5 lepels ketjap

Bereidingswijze

5 minuten

Wrijf de in stukken gesneden ui, de gesnipperde knoflook en het citroengras tot een puree in een vijzel of keukenmachine. Voeg sambal, ketjap en kruiden aan de puree toe en meng het geheel goed. Giet de marinade over het vlees en laat vlees naar keuze enkele uren in de koelkast marineren.