Maskers!

Wallpapers van XP

Bearnaisesaus


Bearnaisesaus is heerlijk bij bijvoorbeeld biefstuk of andere soorten vlees. De bereiding van zo’n eigen lekkere saus is helemaal niet moeilijk. Met dit recept tovert u een fantastische zelf gemaakte bearnaisesaus op tafel.

Waardering:
Dit recept is voor 10 personen
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 1900
Vetten: 45
Eiwitten: 6
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

4 eetlepels gesneden sjalotten
zout
3 eetlepels grofgesneden dragon
5 eierdooiers
2 eetlepels grofgesneden kervel
400 g boter
1 eetlepels gekneusde peperkorrels
peper
2 dl witte wijn
1 eetlepel fijngesneden dragon
2 dl azijn
1/2 lepel fijngesneden kervel

Bereidingswijze

20 minuten

Laat de sjalotten, de dragon, de kervel, de gekneusde peperkorrels, de wijn en de azijn met zout inkoken tot de helft. Zeef de kruiden eruit, voeg het vocht bij de losgeklopte dooiers en verwarm al roerend tot de saus is gebonden. Roer de koude stukjes boter erdoor. Maak de saus af met peper en serveer de saus warm.