Maskers!

Wallpapers van Vliegtuigen

Bruine uiensaus


Sauzen zijn altijd lekker om ergens bij te serveren. Met deze bruine uiensaus heeft u een stevig en pittig sausje om uw gerechten op te sieren.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 10 minuten

KiloJoules: 450
Vetten: 7
Eiwitten: 4
Koolhydraten: 6

De ingredienten:

1 grote ui
1/2 l bouillon
50 g boter
peper
40 g bloem

De bruine kleur kunt u ook krijgen door wat bruine soep- of sauspoeder mee te koken.

Bereidingswijze

10 minuten

Snipper de ui en bak deze licht met de boter. Bak de bloem even met de ui mee en laat deze steeds roerende lichtbruin worden. Voeg 3 dl bouillon toe. Roer, zodra het vocht kookt, de massa glad en verdun het daarna al roerende met de rest van het vocht. Verwarm de saus en maak af met peper.