Maskers!

Wallpapers van XP

Ragoutsaus


Een heerlijke ragoutsaus kunt u gebruiken in pasteitjes of bij een lekker stuk vlees. Met dit gemakkelijke recept bereidt u zelf de lekkerste ragoutsaus.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 15 minuten

KiloJoules: 500
Vetten: 8
Eiwitten: 6
Koolhydraten: 5

De ingredienten:

35 g boter
1/2 dl room
35 g bloem
1 eierdooier
1/2 l gekruide bouillon
100 g verse champignons
citroensap
50 g aangemengd gehakt
1 lepel witte bordeaux
peper

Bereidingswijze

15 minuten

Smelt de boter en meng de bloem erdoor. Warm dit gladde mengsel goed door. Voeg 2 dl hete bouillon toe en roer de massa glad zodra deze kookt. Verdun daarna al roerende de massa met de rest van de bouillon. Kook de saus even door en maak af met peper, citroensap, wijn, room en eierdooier, die met wat saus is aangemengd. Gebruik gekookte champignons en gare balletjes gehakt als vulling.