Maskers!

Wallpapers van Tekenfilms

Gebakken kaasplakken


Een heerlijke, voedzame borrelhap. Het bereiden vereist wat handigheid, maar is zeker niet moeilijk. U moet het gerecht wel meteen opdienen want als het afkoelt wordt de weke kaas taai en hard.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: n.b.
Vetten: n.b.
Eiwitten: n.b.
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

4 plakken half belegen kaas (50-75 g)
mosterd
25 g bloem
paneermeel
21/2 lepel water
40 g boter
peper
azijn

Bereidingswijze

20 minuten

Meng de bloem met water, peper en mosterd tot een glad papje. Wentel de kaasplakken erdoor, laat ze even afdruipen en wentel ze daarna door paneermeel. (Als de kaas jong is, paneer de stukken dan dubbel.) Laat de boter goed warm worden, leg de kaasplakken erin, beweeg ze direct in de pan en bak aan beide kanten goudbruin. Voeg aan de bruine jus die over is wat water en een paar druppels azijn toe en gebruik dit als saus. Serveer direct.



Wijnadviezen:

Vin de Pays