Maskers!

Wallpapers van Weer

Champignonbroodjes


Een heerlijke snack, die u behalve als borrelhap ook lekker bij de lunch kunt gebruiken. In plaats van paprikapoeder kunt u ook peterselie gebruiken om de broodjes kleur te geven.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 1190
Vetten: 18
Eiwitten: 8
Koolhydraten: 23

De ingredienten:

100 g champignons
zout
20 g boter
peper
8 g bloem
paprikapoeder
4 sneetjes oud brood zonder korst
geraspte kaas
20 g boter

In plaats van paprikapoeder kunt u ook peterselie gebruiken om de broodjes kleur te geven.

Bereidingswijze

20 minuten

Laat de champignons heel en bak ze bruin in iets gebruinde boter. Breng de champignons op smaak met zout en peper. Bind het vocht met aangemengde bloem. Besmeer het brood aan beide kanten, bak het lichtbruin en beleg royaal met de warme champignons. Geef de broodjes wat kleur door er paprikapoeder over te strooien. Bestrooi de broodjes met geraspte kaas en laat ze in een goed warme (grill)oven in circa 4 minuten lichtbruin worden.



Wijnadviezen:

Edelzwicker (Elzas)
Pinot Blanc