Maskers!

Wallpapers van Vista

Garnalenkroketten


Garnalenkroketten zijn heerlijk als snack of als borrelhap. Het bereiden van zo’n lekkere garnalenkroket is niet moeilijk met dit recept.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 1230
Vetten: 24
Eiwitten: 8
Koolhydraten: 10

De ingredienten:

200 g gepelde garnalen
zout
5 g gelatine
peper
35 g boter
citroensap
35 g bloem
ei
21/2 dl melk
paneermeel
room
frituurvet

Bereidingswijze

45 minuten

Was de garnalen en laat ze goed uitlekken. Week de gelatine. Maak van de boter, de bloem, de melk en de room een dikke saus. Knijp de gelatine uit, los deze op in de saus en maak de saus af met zout, peper en citroensap. Meng de garnalen erdoor en warm het geheel voor de smaak even op. Strijk de massa glad uit op een bord, zodat u deze in gelijke porties kunt verdelen. Laat de massa koud en stijf worden. Vorm van de massa met twee lepels kroketten. Strooi wat paneermeel op vetvrij papier. Rol hierop de kroketten door paneermeel en vorm ze bij. Wentel ze in losgeklopt ei met wat water, laat ze uitlekken en wentel ze weer in paneermeel. Bak de kroketten snel in heet frituurvet en serveer ze warm.



Wijnadviezen:

Cava
Champagne
Sauvignon Touraine
Witte Vin de Pays des Côtes de Gascogne