Maskers!

Wallpapers van acteurs

Ragout van kalfspoelet


Een heerlijke borrelhap, de bereiding is ietwat bewerkelijk maar niet moeilijk. U kunt de ragout uitstekend opdienen met bijvoorbeeld rijst, macaroni. Aardappelpuree, fleurons, croutons of in een pasteitje.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 310
Vetten: 4
Eiwitten: 7
Koolhydraten: 3

De ingredienten:

250 g kalfspoelet
foelie
4 dl water
4 peperkorrels
3 g zout
50 g kalfsgehakt
1/2 ui
4 dl bouillon
1/2 wortel
35 g boter
enkele takjes peterselie
35 g bloem
enkele takjes tijm
citroensap
2 laurierblaadjes
melk

U kunt de ragout opdienen met rijst, macaroni, aardappelpuree, fleurons, croutons of in een pasteitje.

Bereidingswijze

20 minuten

Was het poelet en smoor het in wat water. Voeg 4 dl heet water, zout, ui, wortel, kruiden en specerijen toe en laat het poelet in circa 45 minuten zachtjes gaar koken. Draai kleine balletjes van het gehakt, kook ze 5-10 minuten mee in de bouillon. Zeef de bouillon en maak er met de boter en bloem een saus van. Maak de saus af met citroensap en een beetje melk. Snijd het vlees in kleine stukjes, verwijder het vet en de velletjes en verwarm het vlees met de gehaktballetjes in de ragout.



Wijnadviezen:

Chardonnay (Australië)
Chardonnay (Chili)
Chardonnay (Zuid-Frankrijk)