Maskers!

Wallpapers van Vista

Gevuld stokbrood


Dit vegetarische lunchgerecht is lekker en voedzaam. Het is heerlijk om op te dienen met een salade.

Dit gerecht combineert erg goed met: Salade
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 810
Vetten: 7
Eiwitten: 8
Koolhydraten: 26

De ingredienten:

2 middelgrote stokbroden
2 eetlepels sojasaus
1 middelgrote ui
35 g tomatenpuree
1 groene paprika
250 g taugé
2 tomaten
versgemalen peper
150 g belegen Goudse kaas
zout
2 eetlepels boter

Bereidingswijze

30 minuten

Snijd van de stokbroden overlangs een kapje af en hol ze uit. Bewaar het broodkruim. Pel en snipper de ui. Snijd de paprika en de tomaten in kleine stukjes. Was de taugé en rasp de kaas. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui hierin goudgeel. Voeg daarna paprika en tomaten toe en bak dit mengsel circa 10 minuten met het deksel op de pan. Verwarm de oven voor op 200°C (gasovenstand 5). Roer de sojasaus, de tomatenpuree, de geraspte kaas, de taugé en een deel van het broodkruim door de groenten, zodat een smeuïg mengsel ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel in de uitgeholde stokbroden en leg het kapje erop terug. Zet de stokbroden 10 minuten in de oven zodat ze warm en knapperig worden. Snijd ieder stokbrood voor het opdienen in circa 4 stukken.



Wijnadviezen:

Cava
Saumur