Maskers!

Wallpapers van Zangeressen

Broccolischotel met tahoe en kerriesaus


Broccolischotel met tahoe en kerriesaus is een heerlijke vegetarische schotel, die u op een eenvoudige wijze kunt bereiden. De tahoe en kerriesaus geven een exotisch tintje aan uw broccolischotel.

Dit gerecht combineert erg goed met: Gemengde sla
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 300
Vetten: 4
Eiwitten: 4
Koolhydraten: 5

De ingredienten:

2 uien
400 g tahoe
1 teen knoflook
1 ui
2 eetlepels olie
1/2 eetlepel kerriepoeder
250 g champignons
25 g boter
750 g broccoli
25 g volkorenmeel
nootmuskaat
1 plantaardige bouillontablet
zout
1/4 l melk
1/2 kg aardappels
citroensap

Bereidingswijze

45 minuten

Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn. Fruit de ui en knoflook in een koekenpan goudgeel in de olie. Snijd de champignons in plakjes en schep ze door de gefruite ui. Was de broccoli, snijd de stronkjes in kleine stukjes en laat ze 5 minuten meebakken. Voeg nootmuskaat en zout naar smaak toe. Schil de aardappels en snijd ze in plakjes, kook ze 5 minuten in water met zout. Snijd de tahoe in plakken van circa 1 cm dik. Beboter een ovenvaste schaal. Vul deze laag om laag met aardappelplakjes, broccolimengsel en tahoe en eindig met broccolimengsel. Verwarm de oven voor op 175°C (gasovenstand 3-4). Pel en snipper de ui. Fruit de ui met de kerrie circa 10 minuten in de boter en roer het volkorenmeel erdoor. Los de bouillontablet op in 1/4 liter heet water en schenk dit bij het kerriemengsel. Voeg daarna de melk toe en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat. Breng de saus op smaak met enkele druppels citroensap. Giet de kerriesaus over de broccoli in de schaal en zet deze 20 minuten in de oven.



Wijnadviezen:

Rosé Costières le Nîmes
Witte Costìeres de Nîmes