Maskers!

Wallpapers van Zeeleven

Spinaziesoufflé met rozijnen


Een bijzonder Nederlands recept met een verrassend lekkere smaak. Deze spinaziesoufflé met rozijnen heeft een oventijd nodig van 45 minuten.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 50 minuten

KiloJoules: 470
Vetten: 7
Eiwitten: 7
Koolhydraten: 6

De ingredienten:

750 g spinazie
versgemalen peper
2 eieren
100 g rozijnen
zout
boter
250 g tahoe
50 g oude geraspte kaas
1/8 l zure room
paneermeel
nootmuskaat

Bereidingswijze

50 minuten

Was de spinazie en kook deze met het aanhangend water in een pan in 5 minuten gaar. Giet het kookvocht af en snijd de spinazie fijn, laat uitlekken. Verwarm de oven voor op 200°C (gasovenstand 4-5), beboter een ovenschaal. Splits de eieren, klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Doe de eidooiers in een blender en voeg achtereenvolgens de in stukjes gesneden tahoe, zure room, nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe. Roer alles goed door elkaar. Roer de spinazie en het tahoemengsel door elkaar en schep voorzichtig het eiwitschuim erdoorheen. Schenk de massa in de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas en het paneermeel erover. Zet de schaal midden in de oven en bak de soufflé circa 30-40 minuten tot er een goudbruine korst ontstaat.



Wijnadviezen:

Gewurztraminer (Elzas)
Verdicchio dei Castelli di Jesi