Maskers!

Wallpapers van Vista

Pizza Quattro Formaggi


Een heerlijk Italiaans recept. De hoofdingrediënten van deze lekkere pizza worden gevormd door de 4 soorten kaas. Door de verschillende kaassoorten is het relatief wel een zwaar gerecht.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 1250
Vetten: 16
Eiwitten: 18
Koolhydraten: 21

De ingredienten:

175 g bloem
100 g Parmezaanse kaas
10 g gist
100 g belegen kaas
1 dl lauwe melk
100 g gorgonzola
zout
vers basilicum
olijfolie
peper
4 eetlepels tomatenpuree
zout
100 g mozzarella

Bereidingswijze

45 minuten

Maak gistdeeg van de bloem, gist, lauwe melk en zout. Kneed het mengsel samen tot een stevig deeg en laat het een 1 uur rijzen. Kneed het nogmaals goed door en rol het uit. Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg het deeg op een ingevet bakblik. Bestrijk het deeg met olijfolie en tomatenpuree. Bedek ieder kwart met een andere soort kaas. Bestrooi met peper, zout en basilicum en besprenkel met olijfolie. Bak de pizza in circa 30 minuten in de oven gaar.



Wijnadviezen:

Chianti Classico
Pinot Grigio