Maskers!

Wallpapers van de Natuur

Crème Anglaise et îles flottantes


Ondanks de naam is deze crème niet afkomstig uit Engeland, maar uit Frankrijk. Dit zware nagerecht is een echte Franse klassieker. De praliné in dit gerecht maakt het geheel pas echt af!

Dit gerecht combineert erg goed met: Sigarettes russes (koekjes)
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 850
Vetten: 10
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 23

De ingredienten:

1 vanillestokje
2,5 dl slagroom
8 scharreleieren (gesplitst)
250 g poedersuiker
125 g suiker
5 dl melk
7,5 dl melk
50 g praliné

Dit dessert is een echte Franse klassieker, zeer geliefd bij de impressionisten uit het verleden. De praliné in dit nagerecht maakt het geheel pas echt af.

Bereidingswijze

20 minuten

Breng de melk en de slagroom aan de kook met het ingekerfde vanillestokje, zet het vuur laag en laat circa 5 minuten trekken. Klop dooiers en suiker licht en schuimig in een kom, roer beetje bij beetje de melk erdoor en blijf goed kloppen. Roer het geheel au bain-marie totdat het geheel gebonden is en het cremig wordt. Laat de crème afkoelen en haal het vanillestokje eruit. Sla intussen de eiwitten stijf met een snufje zout en roer de poedersuiker erdoor. Verwarm de melk tot deze tegen de kook aan is en pocheer hierin met 2 eetlepels stijfgeklopt eiwit. Schenk de afgekoelde crème in een diepe schaal en leg de gepocheerde eiwitbolletjes erin. Bestrooi het geheel met de praliné.Wijnadviezen:

Barsac
Monbazillac
Sauternes