Maskers!

Wallpapers van Weer

Kalkoenreepjes uit de wok


In alle seizoenen kan dit Oosterse recept opgediend worden. Het is een eenvoudig te bereiden recept en u hoeft er niet lang voor in de keuken te staan.

Dit gerecht combineert erg goed met: Basmatirijst en komkommersalade
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 20 minuten
De kooktijd is ca. 10 minuten

KiloJoules: 730
Vetten: 11
Eiwitten: 13
Koolhydraten: 6

De ingredienten:

400 g kalkoenfilet
1 winterwortel
200 g sperziebonen
1 rode Spaanse peper
zout
2 eetlepels arachide-olie
1 ui
1 theelepel kerriepoeder
1 cm verse gemberwortel
1/2 dl ketjap manis
2 teentjes knoflook
75 g cashewnoten

Voorbereiding

20 minuten

Snijd de kalkoenfilet in reepjes. Haal de sperziebonen af, snijd ze in stukjes van 1 cm en blancheer ze circa 3 minuten in ruim kokend water met zout. Giet ze af door een zeef en laat ze uitlekken. Pel en snipper de ui en schil en rasp de gemberwortel. Pel en plet de teentjes knoflook en rasp de wortel grof in de keukenmachine. Halveer de rode peper overlangs, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ragfijne reepjes.

Bereidingswijze

10 minuten

Verhit de olie in een wok en bak de reepjes kalkoen circa 2 minuten op hoog vuur. Voeg ui, gemberwortel, knoflook, wortel en peper toe en laat het circa 4 minuten pruttelen. Schep vervolgens de boontjes, het kerriepoeder en de ketjap erbij en warm dit nog 3 minuten door. Bestrooi het gerecht met de cashewnoten en serveer direct.



Wijnadviezen:

Gewurztraminer (Elzas)