Maskers!

Wallpapers van Autos

Kervelsoep I


De lente begint goed met dit Franse recept. U kunt de soep op uw eigen manier op smaak brengen met peper en zout.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 450
Vetten: 4
Eiwitten: 11
Koolhydraten: 8

De ingredienten:

zout
2 preien
peper
1 l (kalfs)bouillon
1 bos kervel
3 eetlepels bloem

Hoe groener de soep, hoe beter ze smaakt en oogt. Prei is in de zomer iets minder goed verkrijgbaar.

Bereidingswijze

25 minuten

Was de kervel en de prei. Hak de blaadjes kervel fijn en snijd de prei in hele dunne ringen. Breng de bouillon aan de kook. Roer de bloem met een beetje bouillon tot een glad papje. Voeg zodra de bouillon kookt, de prei en de kervel toe. Giet al roerend het bloempapje bij de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper.