Maskers!

Wallpapers van Motoren

Krakelingen


Dit is een heerlijk niet seizoensgebonden recept van het beroemde Nederlandse koekje. Krakelingen zijn niet moeilijk en relatief snel te bereiden.

Waardering:
Dit recept is voor 8 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 6010
Vetten: 55
Eiwitten: 21
Koolhydraten: 214

De ingredienten:

500 g bloem
2,5 dl melk
zout
250 g boter
5 g gist
450 g bruine basterdsuiker

Bereidingswijze

30 minuten

Zeef de bloem boven een kom, roer het zout erdoor en maak een kuiltje in het midden. Los de gist op in lauwe melk en smelt de boter. Giet de gistoplossing, de afgekoelde, gesmolten boter in het kuiltje en doe er de basterdsuiker en de rest van de melk erbij. Kneed de ingrediënten tot een samenhangend deeg. Rol het deeg daarna uit op een met bloem bestoven werkblad en laat het zo circa 6 uur liggen. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snijd het deeg daarna in rechthoekjes van 3 bij 2 cm. Bestrooi de rechthoekjes met basterdsuiker en rol ze uit tot ze een lengte van circa 15 cm hebben. Vlecht een 8-vorm van de repen en leg die op een lichtbeboterde bakplaat. Bak de krakelingen circa 10 minuten in de oven. Laat ze op het rooster afkoelen.