Maskers!

Wallpapers van Autos

Vanillerijstsoufflé


Vanillerijstsouflé kan het hele jaar door als nagerecht opgediend worden. Dit Franse gerecht maakt elk menu af. Het is eenvoudig te bereiden maar u staat er wel een tijdje voor in de keuken.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 90 minuten

KiloJoules: 1290
Vetten: 12
Eiwitten: 13
Koolhydraten: 38

De ingredienten:

1 l melk
zout
0,25 vanillestokje
2 eieren
75 g rijst
60 g suiker

Bereidingswijze

90 minuten

Snijd het vanillestokje open en haal met de punt van een mesje het merg eruit. Breng de melk met het stokje en het merg aan de kook. Was de rijst en doe de rijst met zout in de melk. Roer alles goed om en kook de rijst op laag vuur in 50 minuten gaar. Roer de rijstebrij af en toe om. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker schuimig en klop de eiwitten stijf. Beboter een ronde ovenschaal. Verwijder het vanillestokje uit de rijst. Schep van het vuur af eerst de eierdooiers en vervolgens de eiwitten door de vanillerijst. Vul de schaal voor 2/3 met de rijst en zet ze op het rooster onder in een voorverwarmde oven van 200 °C. Laat de rijst in 15 minuten rijzen en licht kleuren. Dien de schotel snel, afgedekt op.



Wijnadviezen:

Moscato d'Asti