Maskers!

Wallpapers van Films

Eierkoek met ham


Een eierkoek met ham is een ware traktatie! Het bereiden ervan is heel eenvoudig met dit lekkere Nederlandse recept. De eierkoek met ham heeft een zachte structuur en is zout en romig van smaak.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 1240
Vetten: 22
Eiwitten: 15
Koolhydraten: 10

De ingredienten:

2 sneetjes witbrood
zout
melk
nootmuskaat
100 g ham
30 g boter
4 eieren
peterselie

Bereidingswijze

25 minuten

Ontdoe het brood van de korsten en schenk de melk erover. Week het brood tot het zacht is en druk de overtollige melk eruit. Doe het over in een kom. Snijd de ham in blokjes en voeg ham, eieren, zout en nootmuskaat bij het brood. Kluts er met een garde een gelijkmatig mengsel van. Smelt de boter in een koekenpan en schenk het eimengsel erop. Bak de eierkoek langzaam tot het ei bijna gestold is. Til af en toe de rand even op om nog vloeibaar ei op de bodem van de pan te laten lopen. Draai de eierkoek en bak de onderkant tot deze lichtbruin ziet. Laat de eierkoek op een voorverwarmde schotel glijden. Garneer de schotel met peterselie en serveer direct.



Wijnadviezen:

Pinot Blanc
Rosé Cinsaut