Maskers!

Wallpapers van Popartiesten

Koolstamppot met kaas


Dit is een zeer gezond gerecht door de grote hoeveelheid kool die het bevat. De hoeveelheid kaas is aan te passen aan de eigen smaak. Overdrijf de hoeveelheid kaas niet, want kaas bevat ook veel vet! Een leuke stamppot variant.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 55 minuten

KiloJoules: 3040
Vetten: 28
Eiwitten: 26
Koolhydraten: 92

De ingredienten:

2 kg aardappels
75 g boter
1,5 kg witte kool
1 dl melk
zout
peper
150 g belegen kaas
nootmuskaat

Bereidingswijze

55 minuten

Schil de aardappels en snijd de grootste een keer doormidden. Haal lelijke bladeren van de kool en snijd de kool in vieren. Verwijder de harde nerven en de stronken. Snipper de kool fijn in de keukenmachine. Breng een bodem water met zout aan de kook. Leg de aardappels erin, leg de kool erop en kook het geheel in 30 minuten gaar. Snijd de kaas in blokjes. Schenk het kookvocht af maar bewaar dit. Stamp de aardappels met de kool fijn en roer de boter, de melk, de kaas, de peper en de nootmuskaat erdoor tot een smeuïge puree ontstaat. Voeg zo nodig wat kookvocht toe. Warm de stamppot goed door en serveer deze in een voorverwarmde schaal.



Wijnadviezen:

Witte Buzet (Zuid-Frankrijk)
Witte Côtes de Saint-Mont