Maskers!

Wallpapers van Weer

Mosselragout




Dit gerecht combineert erg goed met: Rijst
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 1150
Vetten: 15
Eiwitten: 17
Koolhydraten: 10

De ingredienten:

2 zakken gekookte mosselen
30 g bloem
2 dl kookvocht
2 dl droge witte wijn
peterselie
1 eierdooier
1 sjalotje
citroensap
30 g boter
cayennepeper

Dit gerecht is zeer geschikt als voorgerecht in bijvoorbeeld een pasteitje. De helft van de hoeveelheid is dan voldoende. Het mosselseizoen loopt van augustus tot maart.

Bereidingswijze

30 minuten

Neem de gekookte mosselen uit de schelpen. Zeef het kookvocht en hak de peterselie fijn. Snipper het sjalotje. Smelt de boter en fruit de sjalot totdat deze bleek glazig ziet. Roer de bloem er ineens door en schenk er al roerend scheutje voor scheutje de wijn en het kookvocht bij. Doe de mosselen bij de saus en laat de ragout 5 minuten doorkoken. Roer de eierdooier uit met een paar druppels citroensap, een mespunt cayennepeper en peterselie en schenk er al roerend wat hete saus bij. Doe dit onder voortdurend roeren terug bij de mosselragout. Zorg dat deze niet meer kookt.



Wijnadviezen:

Chenin Blanc/Steen (Zuid-Afrika)
Muscadet de Sèvre et Maine
Riesling (Elzas)