Maskers!

Wallpapers van Zangeressen

Runderrolletjes


Bij deze overheerlijke runderrolletjes serveert u gebakken aardappels en boontjes. Het gerecht is niet even snel en eenvoudig te bereiden. Het is dus geen recept dat u snel tussendoor kunt bereiden. Drink bij de rolletjes een rode wijn of een rosé.

Dit gerecht combineert erg goed met: Gebakken aardappeltjes en boontjes.
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 50 minuten

KiloJoules: 2350
Vetten: 42
Eiwitten: 37
Koolhydraten: 11

De ingredienten:

zout
2 ansjovisfilets
peper
150 g gehakt
1 snee witbrood
4 augurken
melk
100 g boter
50 g ham
2 eetlepels bloem

Bereidingswijze

50 minuten

Klop de runderlapjes met een plankje nog iets dunner. Snijd de korsten van het brood. Week het brood in de melk en druk het overtollige eruit. Snijd de ham en de ansjovis klein. Maak het gehakt aan met brood, ham, ansjovis en peper. Bestrijk één kant van het vlees met gehakt. Leg op het uiteinde een kleine augurk en rol het vlees op. Bind er een draadje omheen. Verhit de boter in een braadpan tot het schuim wegtrekt en bak de rolletjes snel rondom bruin. Schakel terug op een lagere stand. Neem het vlees even uit de pan en bestrooi het met zout en peper. Schenk wat water bij de boter en roer alle aanzetsels los van de bodem van de pan. Leg de vleesrolletjes terug in de pan. Zet het deksel erop en stoof het vlees in circa 30 minuten gaar. Doe de bloem in een droge koekenpan en bak deze al roerende langzaam tot deze hazelnootkleurig ziet. Leng de bloem aan met water. Neem de runderrolletjes uit de jus en leg ze op een voorverwarmde schotel. Bind de jus met de bloem. Laat de saus even doorkoken en schenk ze over de runderrolletjes. Serveer direct.



Wijnadviezen:

Rosé Costières le Nîmes
Rosé Syrah