Maskers!

Wallpapers van roofvogels

Russische eieren


De wereldberoemde Russische eieren zijn niet alleen lekker, ze zijn ook eenvoudig om te bereiden. Met dit heerlijke recept maakt u het zelf. Een leuk gerecht voor de buffettafel!

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 40 minuten

KiloJoules: 520
Vetten: 6
Eiwitten: 9
Koolhydraten: 9

De ingredienten:

4 eieren
peper
1 aardappel
2 eetlepels mayonaise
50 g worteltjes
Slasaus
50 g sperziebonen
3 eetlepels olie
100 g doperwten
1 eetlepel azijn
zout
1 theelepel mosterd
4 augurkjes
zout
1 krop sla
peper

Bereidingswijze

40 minuten

Kook de eieren in circa 8 minuten hard, spoel ze af met koud water en laat ze afkoelen. Schil de aardappel en maak de worteltjes en sperziebonen schoon. Snijd de aardappel in blokjes en snijd de worteltjes en sperziebonen in kleine stukken. Kook de aardappel, wortel, sperziebonen en doperwten 7 minuten in water met zout en laat deze in een zeef uitlekken. Snijd de augurken in stukjes. Maak een slasaus van olie, azijn, mosterd, zout en peper en schep hier de groenten en de augurk doorheen. Beleg een schaal met slabladeren, leg de groentesalade in het midden en strijk de zijkanten en bovenkant mooi glad. Pel de eieren. Snijd ze in de breedte doormidden. Zet de eieren met de platte kant op de salade. Roer een paar druppels water door de mayonaise en giet deze over de eieren.



Wijnadviezen:

Witte Vin de Pays des Côtes de Gascogne