Maskers!

Wallpapers van Abstracte objecten

Garnalenragout


De basishandeling voor dit Franse gerecht bestaat uit het maken van de roux. Het is makkelijk om te bereiden, de garnalenragout heeft een zachte structuur en een romige smaak. Heel lekker met bijvoorbeeld toast.

Dit gerecht combineert erg goed met: Toast
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 970
Vetten: 15
Eiwitten: 14
Koolhydraten: 11

De ingredienten:

200 g garnalen
peper
3 dl melk
nootmuskaat
1 bouquet garni
1 eierdooier
30 g boter
2 eetlepels slagroom
30 g bloem
2 eetlepels citroensap
zout
0,25 bos peterselie

Bereidingswijze

25 minuten

Breng de melk aan de kook met het kruidenboeket. Laat 10 minuten trekken. Zeef de melk en meet 2,5 dl af. Smelt de boter in dezelfde pan, roer er in één keer de bloem door tot een gladde massa ontstaat. Schenk de melk al roerend erbij en kook de saus 5 minuten door. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de eierdooier los met de slagroom en het citroensap en schenk onder voortdurend roeren wat van de hete saus erbij. Schenk dit al roerend terug in de pan. Laat de garnalen warm worden in de saus, maar zorg dat de ragout niet meer kookt. Roer er op het laatste moment de peterselie door.



Wijnadviezen:

Droge witte Bordeaux
Entre-Deux-Mers
Witte Côtes de Duras