Maskers!

Wallpapers van Films

Tournedos valencienne


Dit Franse vleesgerecht kunt u het beste in het najaar bereiden. Dan kunt u gebruik maken van verse paddestoelen. De tournedos valencienne is niet moeilijk te bereiden en kost u zo'n 30 minuten. De tournedos is een verrassing op tafel als u de tournedos in een omeletje wikkelt.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 610
Vetten: 10
Eiwitten: 13
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

0,25 selderijknol
250 g champignons
sap van 1 citroen
4 haasbiefstukken
4 eieren
peper
zout
peterselie
100 g boter

Bereidingswijze

30 minuten

Snijd de selderijknol in plakjes en vervolgens in zeer dunne reepjes. Breng ruim water met het citroensap aan de kook en blancheer hierin de selderijreepjes 5 minuten. Laat ze uitlekken in een zeef en dep ze droog. Klop de eieren los met een scheutje water en een beetje zout. Fruit de selderijreepjes in een grote pan in 1 eetlepel boter goudgeel. Verdeel ze in 4 porties. Giet in een kleine koekenpan steeds op een portie selderij een kwart van het eimengsel. Bak zo vier omeletjes aan beide kanten goudbruin en houd ze warm. Maak de champignons schoon met een borsteltje en halveer ze. Verwarm de resterende boter in een koekenpan en bak hierin de biefstukken aan beide kanten bruin. Bestrooi ze met zout en peper en houd ze warm in aluminiumfolie. Bak de champignons op hoog vuur in het braadvocht van het vlees. Wikkel elke biefstuk in een omeletje, leg de champignons rondom en garneer met peterselie.



Wijnadviezen:

Chénas
Crozes-Hermitage
Morgon
Rode Saint-Joseph