Maskers!

Wallpapers van Dieren

Chutney van tomaten


Deze heerlijke en makkelijk te maken chutney is lekker bij diverse gegrilde vis- en vleessoorten, gebakken aubergines, mozzarellasalade, pasta’s enzovoort.

Dit gerecht combineert erg goed met: Diverse soorten gegrilde vis en vleessoorten
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 60 minuten

KiloJoules: 940
Vetten: n.b.
Eiwitten: 3
Koolhydraten: 53

De ingredienten:

1 dl azijn
75 g rozijnen
125 g donkerbruine suiker
0,5 lepel gemberpoeder
1 kg tomaten
0,5 lepel mosterdpoeder
50 g sjalotjes
zout
0,5 Spaanse peper

Dit zoetzuur kan enige weken worden bewaard. Als u de chutney in de koelkast zet, kan ze veel langer goed blijven.

Bereidingswijze

60 minuten

Verwarm de azijn met de suiker, totdat de suiker is opgelost. Voeg in stukken gesneden gepelde tomaten, fijngehakte uitjes, kleingesneden Spaanse peper, rozijnen, gemberpoeder, mosterdpoeder en zout toe aan de azijn. Kook alles samen tot de massa enigszins gebonden is. Doe de chutney in potjes, die u met een glazen of plastic deksel of met vochtig gemaakt cellofaan en elastiekjes afsluit. Dateer de potjes.