Maskers!

Wallpapers van de Natuur

Kruidenazijn


Met dit eenvoudige recept maakt u de lekkerste kruidenazijnen zelf. Door verschillende smaken kruidenazijn in huis te hebben, is het mogelijk om een variatie aan te brengen in mayonaise. De azijn moet wel eerst 14 dagen staan.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 15 minuten

KiloJoules: n.b.
Vetten: n.b.
Eiwitten: n.b.
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

4 flessen inmaakazijn
20 g mosterdzaad
4 bosjes dragon
12 kruidnagels
2 bosjes kervel
8 laurierbladeren
2 bosjes pimpernel
4 knoflookteentjes
2 bosjes peterselie
50 g sjalotten
1 Spaanse peper
4 schijfjes mierikswortel
20 g peperkorrels

Door verschillend smaken kruidenazijn in huis te hebben, is het mogelijk variatie aan te brengen in mayonaise. Mogelijke varianten zijn kruizemunt, tijm, basilicum en marjolein.

Bereidingswijze

15 minuten

Zoek de groene kruiden uit, was ze, sla ze goed uit en laat ze in een zeer lauwe oven verflensen. Verdeel alle kruiden in potten of wijde flessen. Vul deze met azijn, sluit af met een bordje of deksel en zeef de azijn na 14 dagen door watten of filtreerpapier. Maak flessen en kurken schoon met heet sodawater, spoel goed na en laat ze uitlekken. Doe de azijn in de flessen en dateer ze.