Maskers!

Wallpapers van Films

Speculaas


Met de dagen rond Sinterklaas is het erg lekker om speculaas bij de koffie of thee te serveren. Dit traditionele Nederlandse recept is niet moeilijk om zelf te bereiden.

Waardering:
Dit recept is voor 8 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 2380
Vetten: 28
Eiwitten: 8
Koolhydraten: 73

De ingredienten:

100 g lichtbruine basterdsuiker
40 g koekkruimels
100 g boter
10 g speculaaskruiden
3 g zout
50 g amandelen
3 eetlepels water
aardappelmeel
200 g zelfrijzend bakmeel

Bereidingswijze

45 minuten

Zeef de suiker. Doe alle ingrediënten, behalve de amandelen en het aardappelmeel, in een kom. Snijd de boter klein en kneed het mengsel vlug tot een gelijkmatig deeg. Pel de amandelen, snipper ze en meng ze door het deeg. Vorm figuren van het speculaasdeeg of gebruik een speculaasvorm. Leg de figuren op een ingevette bakplaat. Bak de speculaas in het midden van de oven op 160 °C in 25-30 minuten.