Maskers!

Wallpapers van Zangeressen

Varkenshaasjes in appel-pepersaus


Dit Franse gerecht leent zich prima als hoofdgerecht in een uitgebreid diner. Het gerecht is niet erg zwaar Het gerecht is relatief eenvoudig te bereiden en neemt ongeveer een uur van uw tijd in beslag. De appel-pepersaus geeft dit gerecht een bijzondere smaak.

Dit gerecht combineert erg goed met: Aardappelpuree
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 10 minuten
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 550
Vetten: 6
Eiwitten: 10
Koolhydraten: 3

De ingredienten:

1 wortel
3 dl geconcentreerde bouillon
1 stengel bleekselderij
5 gekneusde witte peperkorrels
2 appels
4 varkenshaasjes
1 ui
1 dl slagroom
65 g boter
scheutje appelsap
1 dl rode wijnazijn
5 witte peperkorrels
1/2 l rode wijn
zout
1 bouquet garni

Voorbereiding

10 minuten

Snijd de wortel en de bleekselderij in kleine stukjes. Schil de appels en snijd deze in kleine stukjes. Pel en snipper de ui.

Bereidingswijze

45 minuten

Verwarm 40 gram boter in een pan en fruit hierin de groenten. Schenk de azijn en de wijn erbij en voeg het bouquet garni toe. Laat dit tot de helft inkoken. Voeg de bouillon en de gekneusde peperkorrels toe en laat nog 5 minuten koken; zeef deze pepersaus. Verwarm de rest van de boter in een braadpan en braad hierin de varkenshaasjes in 20-25 minuten rondom goudbruin en gaar. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Fruit de appelblokjes en de gesnipperde ui in circa 10 minuten in het braadvocht zacht en gaar. Pureer dit vervolgens in de blender en roer de aldus ontstane saus samen met de slagroom en het scheutje appelsap door de pepersaus. Voeg ten slotte de hele peperkorrels toe en breng zo nodig extra op smaak met zout. Leg de varkenshaasjes in de appel-pepersaus en warm deze even door.Wijnadviezen:

Colombar/Chardonnay (Australië)
Colombar/Chardonnay (Zuid-Afrika)
Semilion-Chardonnay (Australië)