Maskers!

Wallpapers van Roofdieren

Moorkoppen


Moorkoppen zijn een smakelijke, wel wat zwaardere, versnapering. De bereiding is niet moeilijk, wel bewerkelijk. Dit Nederlandse recept is niet seizoensgebonden en u zet hiermee iets feestelijks op tafel.

Waardering:
Dit recept is voor 8 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 3790
Vetten: 60
Eiwitten: 17
Koolhydraten: 74

De ingredienten:

3 dl water
3 dl slagroom
125 g boter
60 g suiker
3 g zout
100 g poedersuiker
150 g bloem
1 eetlepel water
5 eieren
10 g cacaopoeder

Bereidingswijze

45 minuten

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Breng water met boter en zout aan de kook, voeg alle bloem tegelijk toe en roer op het vuur totdat er een gelijkmatig en soepel deeg is ontstaan en als bal loslaat van de pan. Voeg van het vuur af de eieren (op één na) toe en roer na ieder ei het deeg goed door. Klop het achtergebleven ei los roer het er voor zover nodig bij kleine beetjes doorheen. Het deeg moet zo dik zijn dat het als een bal van de lepel kan vallen. Leg het deeg in bergjes op een vetgemaakte bakplaat en schuif de bakplaat in het midden van de oven. Laat de soesjes in 20-30 minuten gaar en heel lichtbruin worden. Houd de eerste 15 minuten de oven gesloten. Als de soezen gaar zijn, voelen ze heel licht aan. Laat de soezen afkoelen en vul ze aan de onderkant met stijfgeklopte slagroom met suiker. Maak de chocoladeglazuur; meng de suiker met het water en de cacaopoeder tot een dik papje en blijf roeren tot het glazuur glanzend is. Verwarm het glazuur iets en gooi een dikke laag over de soezen. Serveer als het glazuur hard is.