Maskers!

Wallpapers van Motoren

Taart met kwarkvulling


Deze heerlijke taart met kwarkvulling is lekker zoet en luchtig. De bereiding is eenvoudig. U kunt deze taart nog lekkerder maken met een krokant hazelnootstrooisel.

Waardering:
Dit recept is voor 8 personen
De kooktijd is ca. 70 minuten

KiloJoules: 2890
Vetten: 22
Eiwitten: 23
Koolhydraten: 99

De ingredienten:

3 eieren
8 eetlepels jam
120 g suiker
50 g basterdsuiker
95 g bloem
500 g kwark
25 g aardappelmeel
40 g poedersuiker
zout
walnoten

De taart kan ook gegarneerd worden met krokant hazelnootstrooisel.

Bereidingswijze

70 minuten

Klop de eieren met de suiker los. Schep de gezeefde bloem, het aardappelmeel en het zout er voorzichtig doorheen. Beboter een springvorm en bestrooi deze met bloem. Vul de vorm met het deegmengsel. Bak de taart circa 40 minuten op 175 °C. Zet de vorm laag in de oven. Snijd de taart twee keer horizontaal door en strijk de met jam en basterdsuiker vermengde kwark over beide lagen uit. Leg de lagen op elkaar. Maak een glazuur van gezeefde poedersuiker en water en glaceer hiermee de bovenkant van de taart. Garneer de taart met walnoten.



Wijnadviezen:

Moscato d'Asti