Maskers!

Wallpapers van Games

Omelette sibérienne


Niet iedereen zal dit klassieke nagerecht, dat vaak bij feestelijke gelegenheden geserveerd wordt, zelf durven maken. Het vergt niet veel bereidingstijd, maar er schuilt een zeker risico in het verhitten van het ijs in de oven. Noteer exact de gebruikte ovenstand, zodat u in geval van succes dit de volgende keer kunt herhalen.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 2440
Vetten: 20
Eiwitten: 17
Koolhydraten: 85

De ingredienten:

4 eieren
250 g lange vingers
25 g suiker
0,5 l vanille-ijs

Bereidingswijze

30 minuten

Splits de eieren. Roer de eierdooiers dik en luchtig met de suiker. Klop het eiwit stijf en schep het er luchtig door. Leg de lange vingers in een dubbele rij in een schotel. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Leg het diepgevroren ijs op het midden van de lange vingers. Laat de randen vrij. Bedek het ijs met een dikke laag omeletmassa. Bestrooi de schotel met suiker en zet hem in de hete oven, zodat de omelet in een paar minuten lichtbruin is. Dien de omelet meteen op.



Wijnadviezen:

Asti Spumante
Moscatel
Muscat de Rivesaltes