Maskers!

Wallpapers van Rockartiesten

Boterkoek


Boterkoek is een bijzonder lekkere versnapering voor bij de koffietafel. Dit Nederlandse recept is makkelijk te bereiden en gegarandeerd een aangename verrassing bij de koffie of thee.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 2900
Vetten: 38
Eiwitten: 10
Koolhydraten: 78

De ingredienten:

200 g bloem
0,5 klein ei
175 g boter
2 g zout
150 g basterdsuiker
0,5 ei

Bereidingswijze

45 minuten

Doe bloem, boter, suiker, een half ei en zout in een kom. Snijd de boter klein. Kneed alles vlug samen tot een gelijkmatig deeg (Dit gaat ook snel in de keukenmachine). Beboter de vorm en leg het deeg in de vorm, druk goed aan. Schuif het rooster op de middelste richel van de oven en plaats de vorm erop. Bak de boterkoek in de oven op 180 °C in 25-30 minuten gaar. Bestrijk de koek halverwege de baktijd met boter. Laat de koek voor het keren even opstijven.