Maskers!

Wallpapers van acteurs

Sinaasappelsorbet


Dit heerlijke Franse sorbetrecept kunt u op een eenvoudige wijze zelf bereiden. Let u er wel op dat het 1 tot 3 uur moet rijpen.

Waardering:
Dit recept is voor 6 personen
De kooktijd is ca. 195 minuten

KiloJoules: 1540
Vetten: n.b.
Eiwitten: 2
Koolhydraten: 90

De ingredienten:

4 dl water
300 g suiker
2 citroenen
2 eiwitten
2 sinaasappels
25 g basterdsuiker

Bereidingswijze

195 minuten

Maak sinaasappelsaus; breng water met citroenschil aan de kook, laat circa 15 minuten trekken en neem de citroenschil eruit. Laat de suiker even meekoken en laat de siroop afkoelen. Pers de citrusvruchten uit, zeef het sap en roer alles door de suikersiroop. Vries het mengsel in en laat 1-3 uur rijpen. Meng het ijs na het rijpen met het grootste deel van het stijfgeklopte eiwit en de basterdsuiker. Serveer de sorbet direct in gekoelde glazen. Garneer de sorbet met de rest van het zoete eiwit.