Maskers!

Wallpapers van Weer

Charlotte


Bij deze charlotte drinkt u een zoete, witte wijn. De marasquin geeft de charlotte een speciaal smaakje, waar u van moet houden. De bereidingstijd is ongeveer 30 minuten en het nagerecht is niet moeilijk te bereiden. Eet smakelijk!

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 2300
Vetten: 36
Eiwitten: 8
Koolhydraten: 44

De ingredienten:

7 g gelatine
2 eiwitten
100 g biscuits de Savoye
0,5 dl marasquin
50 g suiker
1/8 l slagroom
0,25 l slagroom
25 g suiker

Een Charlottevorm is een blikken vorm met een ronde bodem en een rechte wand.

Bereidingswijze

30 minuten

Week de gelatine. Snijd de biscuits langs de kanten recht bij en plaats ze met de bovenkant tegen de wand van de vorm, zodat ze precies aansluiten. Los de gelatine en de suiker in warm water op. Klop de slagroom en de eiwitten afzonderlijk stijf. Voeg aan het eiwit 1 eetlepel suiker toe. Giet het iets afgekoelde sap al roerend bij de slagroom en spatel het stijfgeklopte eiwit en de marasquin luchtig door de massa. Roer de massa even goed door en giet ze in de vorm. Laat de pudding afkoelen, snijd de pudding gelijk met de biscuits en keer de pudding. Garneer de bovenkant met toefjes slagroom, verse vruchten of gekonfijte vruchtjes.



Wijnadviezen:

Barsac
Chardonnay (Zuid-Frankrijk)
Monbazillac