Maskers!

Wallpapers van Vista

Gemberbavarois


Dit typisch Franse nagerecht heeft een eigen smaak door de toevoeging van gember. Het is dan ook geen nagerecht dat u moet bereiden als u niet van gember houdt. De bavarois is snel gemaakt en niet erg moeilijk te bereiden.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 2210
Vetten: 34
Eiwitten: 6
Koolhydraten: 51

De ingredienten:

8 g gelatine
0,25 l slagroom
125 g natte gember
2 eiwitten
0,25 dl water
1/8 l slagroom
60 g suiker
25 g suiker
2 eetlepels gembersiroop

Bij de bereiding moet u natuurlijk wel rekening houden met de koeltijd.

Bereidingswijze

25 minuten

Week de gelatine. Snijd de gember fijn. Los de gelatine en de suiker op in warm water en meng de gembersiroop erdoor. Spoel de puddingvorm om met ongeklopt eiwit en bestrijk met olie. Klop de slagroom en eiwit afzonderlijk stijf. Voeg aan het eiwit 1 eetlepel suiker toe. Giet het iets afgekoelde sap al roerend bij de slagroom en spatel het stijfgeklopte eiwit luchtig door de massa. Voeg de stukjes gember toe. Laat de massa afkoelen en maak ze los van de bodem en de kanten. Zodra de gember niet meer zakt kunt u de puddingmassa in een vorm scheppen. Laat de bavarois afkoelen en keer de vorm om als de bavarois stijf is geworden. Garneer met stukjes gember en stijfgeklopte slagroom met suiker.



Wijnadviezen:

Muscat de Rivesaltes
Muscat Frontignan