Maskers!

Wallpapers van Vista

Mexicaans schoteltje


Het overheerlijke Mexicaanse schoteltje is het hele jaar door een feest voor de ogen, neus en mond en erg eenvoudig te bereiden. Met een maïskolf en avocadosalade is dit recept nog heerlijker.

Dit gerecht combineert erg goed met: Geroosterde maïskolf en avocadosalade
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 10 minuten
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 660
Vetten: 6
Eiwitten: 8
Koolhydraten: 18

De ingredienten:

2 kleine uien
mespunt chilipoeder
1 teentje knoflook
zout
1 rode paprika
2 vleestomaten
1 groene peper
1/2 bosje verse koriander
2 eetlepels olie
1 krop ijsbergsla
350 g rundergehakt
4 grote tacoschelpen
1 eetlepel tomatenpuree
1 dl zure room

Voorbereiding

10 minuten

Pel en snipper de uien en pers de knoflook. Halveer de paprika en de groene peper overlangs, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees van de paprika in blokjes en dat van de groene peper in ragfijne reepjes. Snijd de koriander fijn en de ijsbergsla in smalle reepjes.

Bereidingswijze

25 minuten

Verhit de olie in een goed verwarmde koekenpan en bak het gehakt rul en bruin. Voeg ui, knoflook, paprika, groene peper en tomatenpuree toe en breng op smaak met het chilipoeder en zout; laat het circa 10 minuten pruttelen. Ontvel de tomaten, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de tomatenblokjes en de helft van de koriander aan het gehaktmengsel toe en warm dit nog even mee. Verdeel de ijsbergsla over 4 borden, vul de tacoschelpen met het gehaktmengsel en leg deze op het slabed. Bestrooi het geheel met de rest van de koriander en serveer de zure room apart.



Wijnadviezen:

Rosé Bullas
Rosé Côtes de Provence
Rosé Navarra
Rosé Yecla