Maskers!

Wallpapers van 3D objecten

Gevulde meloen


Dit typische zomergerecht is afkomstig uit Frankrijk en staat ook leuk op het nagerechtenbuffet. De meloen wordt gevuld met allerlei zomervruchten, wat een kleurrijk nagerecht vormt.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 1580
Vetten: n.b.
Eiwitten: 7
Koolhydraten: 88

De ingredienten:

1 grote meloen
2 peren
50 g suiker
2 perziken
citroenschil
2 abrikozen
citroensap
1 trosje druiven

Bereidingswijze

30 minuten

Snijd een flinke kap van de meloen en giet de meloen leeg op een zeef. Kook van het uitgelopen sap, de suiker, citroenschil en citroensap een siroop. Schil de peren, snijd ze in partjes en neem de klokhuizen eruit. Verwarm de peren in de suikersiroop tot ze doorschijnend zijn. Neem de vruchten uit de siroop. Halveer de perziken en de abrikozen, ontpit en schil ze en snijd ze in partjes. Verwarm ze even in de suikersiroop. Verwijder citroenschil en laat siroop en vruchten afkoelen. Pel en ontpit de druiven. Lepel het rijpe gedeelte uit de meloen. Leg alle vruchten in de siroop. Houd een paar vruchten apart voor de garnering. Zet de meloen op een schaal en vul met de compote. Garneer met de overgebleven vruchten.



Wijnadviezen:

Moscatel
Moscato d'Asti
Muscat de Rivesaltes
Sauternes