Maskers!

Wallpapers van actrices

Paella


Paella is een heerlijk en overbekend gerecht uit de Spaanse keuken. Het is een wat zwaarder gerecht dat kan volstaan als een volledige maaltijd. Dit recept is wel een beetje bewerkelijk, maar het eindresultaat is een fiësta op tafel!

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 60 minuten

KiloJoules: 3380
Vetten: 35
Eiwitten: 76
Koolhydraten: 48

De ingredienten:

2 uien
1 rode paprika
3 tenen knoflook
1 groene paprika
1 braadkuiken
2 vleestomaten
1,25 l bouillon
250 g rijst
enkele blaadjes laurier
olijfolie
enkele draadjes saffraan
100 g fijne doperwten
zout
200 g inktvis
peper
200 g gamba's
100 g haricots verts
100 g mosselen
4 artisjokbodems
4 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

60 minuten

Pel en snipper de uien en pers de knoflook. Bak de uien en de knoflook in de hete olie goudgeel. Verdeel de kip in 8 stukken en bak deze even mee. Voeg de bouillon en de kruiden met zout en peper toe en stoof de kip circa 30 minuten mee tot ze gaar is. Snijd de haricots verts en de artisjokbodems in kleine stukjes. Snijd de paprika's in reepjes en verdeel de tomaten in stukjes. Bak de rijst in een laagje olie in een ruime braadpan goudbruin. Voeg de kip, haricots verts, artisjokbodems, paprika's, tomaten, doperwten, vissoorten en zonodig een scheutje water toe en laat alles in circa 15 minuten afgedekt doorstoven. Serveer de paella in de braadpan. De paella moet iets vochtig, maar niet nat zijn.



Wijnadviezen:

Rioja Reserva
Witte Navarra
Witte Somontano