Maskers!

Wallpapers van Films

Artisjokken




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 190
Vetten: n.b.
Eiwitten: 2
Koolhydraten: 10

De ingredienten:

4 artisjokken
zout

Neem aan tafel met de hand blad voor blad de kelkbladeren eraf en doop het vlezige uiteinde in de saus. Zuig het zachte gedeelte van de artisjok eraf.

Bereidingswijze

45 minuten

Verwijder zonodig de buitenste blaadjes en snijd een stukje van de steel af. Was de artisjokken en zet ze op in ruim kokend water met zout, kook ze in 30 minuten gaar totdat de blaadjes gemakkelijk loslaten. Neem de artisjokken met een schuimspaan uit het water en laat ze uitlekken. Leg ze op een schotel. Serveer ze warm met gesmolten boter, citroensaus of Hollandse saus of serveer ze koud met ravigottesaus, slasaus of mayonaise.