Maskers!

Wallpapers van Zangeressen

Blinde vinken


Een oer-Hollands recept dat eenvoudig te bereiden is. Lekker het hele jaar door en in ongeveer een half uur op tafel.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 35 minuten

KiloJoules: 2820
Vetten: 54
Eiwitten: 42
Koolhydraten: 6

De ingredienten:

4 magere kalfslappen
4 plakjes spek
peper
150 g boter
100 g gehakt
zout

Bereidingswijze

35 minuten

Bestrooi de lapjes met peper. Verdeel het gehakt over de lapjes. Rol de lapjes op en rol er een plakje spek omheen. Bind de rolletjes met draad vast. Laat de boter lichtbruin worden. Bak de vinken hierin bruin. Voeg wat water toe en stoof het vlees in 20 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper. Haal de draadjes van het vlees. Maak de jus af met water.



Wijnadviezen:

Chardonnay (Zuid-Frankrijk)
Rode Côtes de Saint-Mont
Rosé Côtes de Saint-Mont